Παρασκευή 28/4

19.00 μ.μ. Εκδήλωση – Συζήτηση: Η καταστροφή και λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας από το κράτος και το κεφάλαιο. H συγκεντροποίηση και εμπορευματοποίηση των υδάτινων πόρων.

Εισηγήσεις από: α) αναρχική ομάδα cumulonimbus: Η αξία του νερού και η (έμμεση) ιδιωτικοποίηση του στην Κέρκυρα β) αναρχική ομάδα “δυσηνιος ίππος: Πόλεμοι για το νερό. Το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και η εκμετάλλευση των νερών στη βορειοδυτική Αχαΐα. γ) Πρωτοβουλία Αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία: Η δρομολογούμενη λειτουργία του Υ/Η φράγματος Μεσοχώρας και ο αγώνας για την υπεράσπιση του ποταμού Αχελώου και των τοπικών κοινωνιών ενάντια στα σχέδια καταστροφής και αφανισμού τους.

Προβολές ταινιών μικρού μήκους: Abuela Grillo (animation για τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βολιβία) Felony (επιστημονικής φαντασίας από ένα δυστοπικό μέλλον)

22.00 μ.μ. Θεατρική Παράσταση: «Ο κύκλος των μάταιων πράξεων»: Η ζωή του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ενός συνδικαλιστή κομμουνιστή που εκτελέστηκε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μάη 1944

Σάββατο 29 Απρίλη

19.00 μ.μ. Εκδήλωση – Συζήτηση: “Ο κόσμος του κράτους και των αφεντικών σε απόλυτη χρεοκοπία. Ο αγώνας ενάντια στην Ευρώπη – Φρούριο, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Εμπειρίες αγώνα από τα μέτωπα του αντιφασισμού και της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες”.

Εισήγηση από την Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτητων και τις συλλογικότητες-μελη της.

22.00 μ.μ. Συναυλία με τους: Σπείρα, Πένθιμο/ Clown, Daisy Chain και Refpolk

στον Έσπερο(πλ.Γεωργίου)

σε περίπτωση βροχής, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87)

**Και τις δύο μέρες, από τις 18.00μ.μ., θα υπάρχει έκθεση αφίσας και έντυπο υλικό του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού κινήματος και κινηματικό βιβλιοπωλείο.

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”-μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

ipposd.wordpress.com | d_ippos@hotmail.com

Το πρόγραμμα του διημέρου στα αγγλικά εδώ.

Promo βιντεο για τις 2 μερες για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό εδώ.

Η αφίσα για τη θεατρική παράσταση της πρώτης μέρας εδώ.

Promo βίντεο από την αναρχική ομάδα cumulonimbus για την πολιτική εκδήλωση για τη λεηλασία της φύσης τη πρώτη μέρα του διημέρου εδώ.

Flyer που μοιράζεται αυτές τις μέρες στη Πάτρα για την προπαγάνδιση του διημέρου εδώ.

 

Leave a comment