Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η αντιφασιστική διαδήλωση για τα 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Γεωργίου αναρτήθηκε πανό από το δημοτικό θέατρο “Απόλλων” που έγραφε: “Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί-Κράτος και κεφάλαιο γεννούν το φασισμό”.

Στην πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας συμμετείχε αρκετός κόσμος, ενώ με το αναρχικό μπλοκ που σχηματίστηκε από την αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” ύστερα από κατά τόπους καλέσματα της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης πορεύτηκαν περίπου 80 άτομα. Το κεντρικό πανό έγραφε “Από την Ευρώπη ως την Αμερική… να συντρίψουμε το κράτος, το κεφάλαιο και τους φασίστες”. Σε αδρές γραμμές υπήρχε αρκετός παλμός και δυναμική στη διαδήλωση, ειδικά όταν αυτή πέρασε λίγα μετρά πριν τα γραφεία της ΧΑ στην Πάτρα, τα οποία προστάτευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αντιφασίστες και οι αναρχικοί παλεύουμε ενάντια στον φασισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης: από τις συγκεντρώσεις στο Ωραιόκαστρο και τις συγκρούσεις στο εφετείο Αθηνών με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, μέχρι τους δρόμους της Σόφιας, της Βοστώνης και του Charlottesville, χιλιάδες άνθρωποι αντιπαρατίθενται με τους φασίστες μπλοκάροντας τις συγκεντρώσεις τους, ορθώνοντας ανάστημα ενάντια στην κρατική καταστολή, το κράτος και τον καπιταλισμό.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Shehzad Luqman στα Πετράλωνα. Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη δολοφονία της Heather Heyer στο Charlottesville των Η.Π.Α. Ούτε το βάναυσο ξυλοδαρμό των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιούνται με την κάλυψη ή/και τη συνοδεία της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια γειτονιάς, σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Informação sobre a manifestação antifascista de 18 de setembro em Patras

Leave a comment