Το πρωί της Τρίτης  20 Δεκεμβρίου, ύστερα από καταδίωξη που επιχειρήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις στήν περιοχή του Ρίου της Πάτρας τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι 16χρονος Αφγανός μετανάστης, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα και σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας και της ολιγορικής στάσης των γιατρών του νοσοκομείου Αγιος Ανδρέας, οι οποίοι άργησαν να τον παραλάβουν.

Το τελευταίο διάστημα, ούτως ή άλλως, η κατασταλτική πίεση σε βάρος των μεταναστών έχει ενταθεί εξαιτίας του ανοίγματος του κανούργιου λιμανιού της Πάτρας στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων, όπως συμβαίνει συχνά τα τελευαία χρόνια,. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το συμβάν της 20-12 οδήγησε τους μετανάστες που διαμένουν στο χώρο του παλιού εργοστασίου της Πειραικής Πατραίκης να κινητοποιηθούν εναντια στο συνολιόκτερο ξεζούμισμα των ζωών τους.

Ύστερα από συνεννόηση με αρκετούς αλληλέγγυους, πραγματοποιήθηκε πορεία το πρωί της Παρασκευής 22 Δεκέμβρη απο το χώρο της Πειραικής Πατραίκης προς το κέντρο της Πάτρας η οποία διέσχισε και γειτονιές της πόλης. Συνολικά συμμετείχαν 400 περίπου άτομα, στην πλειοηφία τους μετανάστες που διατάραξαν στην πράξη το ‘‘εορταστικό’’ κλίμα των ημερών δονίζοντας επι 2,5 και πλέον ώρες με συνθήματα αλληλεγγύης στους μετανάστες, με κραυγές για ζωή και αξιπρέπεια. Στην πορεία γράφτηκαν πολλά σπρέι και μοιράζονταν κείμενα από πρωτοβουλία συντρόφων και συντροφισσών. Η πορεία κατέληξε στον καταυλισμό των μεταναστων, από όπου είχε ξεκινήσει.

Η αλληλεγγύη στους μετανάστες είναι ένα ζήτημα διαχρονικό το οποίο στις μέρες μας, όπου η ρητορεία περί εθνικής ενότητας κατακλύζει την καθημερινότητα μας, πρέπει να αναδειχθεί σε διαρκή πολιτική επιλογή όσων αντιστέκονται στη θεσμική συστράτευση των ντόπιων και διεθνών πολιτικοοικονομικών αφεντικών, καθώς ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει στους απο τα κάτω αυτού του κόσμου είναι η ενοτητα με τους καταπιεσμένους όλης της γης και ο αγώνας για τα κοινά τους συμφέροντα, ενάντια στη μάστιγα του καπιταλισμού και του κράτους. Από την πλευρά μας, εμείς που κάθε γωνιά της γης είναι πατρίδα μας και κάθε πατρίδα μας είναι ξένη, στηρίζουμε με όσα μέσα διαθέτουμε των αγώνα των ταξικών και κοινωνικών μας αδερφών για μια ζωή με αξιοπρέπεια, διαβλέποντας μια κοινή μας συμπόρευση στο μέλλον για μια ζωή χωρίς κράτη και πατρίδες, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩξΗ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ

ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΡΗΤΟΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!